Články

Po operaci kýly, kterou absolvoval na konci roku 2014, nemůže Dalibor Hájek do konce ledna cvičit. "V posilovně se vyskytuju jen jako trenér a už se těším na únor," říká Dalibor.

 

Největší a nejtěžší český profesionální kulturista Dalibor Hájek absolvoval ve své druhé sezoně mezi profesionály čtyři soutěže. Podruhé se účastnil domácího EVLS Prague Pro, na nejlepší umístění dosáhl na China Pro, kde skončil na bronzové příčce. V roce 2014 začal zároveň spolupracovat s nutričním koučem Georgem Farahem. Nyní už má posezonní volno. „Odpočinek mám do začátku února, pak už zase začne objemová fáze,“ prozradil.

 

Na třetím ročníku prestižní domácí soutěže EVLS Prague Pro skončil Dalibor na třináctém místě. Oproti loňskému ročníku, od kterého nazávodil, si tak o čtyři příčky pohoršil. Zvítězil Němec Dennis Wolf před Američany Dexterem Jacksonem a Shawnem Rhodenem.

 

V sobotu 7. června se Dalibor objevil na pódiu v Tipsport areně během superfinále Olympie Amateur Europe, vůbec největší amatérské Olympie na světě. Diváky v Praze potěšil povedeným exhibičním vystoupením na skladbu Hells Bells od AC/DC, během kterého zavítal i přímo do publika.

 

IFBB